Vuokrasuhteen päättyessä

Mitä osapuolten on syytä huomioida vuokrasopimuksen loppumisen yhteydessä? Lue vinkit ja ohjeet alta.

Lopputarkastus

Helpoin tapa välttää riitatilanteet on sopia yhteinen lopputarkastus, jolloin paikalla ovat molemmat osapuolet. Jos vuokralainen ei pääse paikalle, vuokranantaja tekee tarkastuksen yksin. Arvioinnissa käytetään apuna vuokrasuhteen alussa tehtyä alkutarkastusta.

Tarkastus

Tehdään tyhjennettyyn ja siivottuun asuntoon.

Päätetään kunto

Tarkistetaan mahdolliset siivous- ja korjaustarpeet.

Jatkotoimet

Arvioinnissa käytetään apuna alkutarkastuksen kuvia.

Mikäli loppusiivouksessa tai asunnon kunnossa ei ole puutteita, jatkotoimia ei tarvita.

Jos vuokralaisen vastuulle todetaan kuuluvan toimenpiteitä, vuokralainen voiitse korjata puutteet, tai vaihtoehtoisesti Digivakuus korvaa vuokranantajalle toimenpiteistä aiheutuvat kulut, ja vuokralainen korvaa ne Vuokratiedolle.

Vuokralainen ei ole vastuussa tavanomaisesta kulumista, kuten pienistäkulumisjäljistä, naarmuista ja kolhuista. Lopullisen arvionkorvausvelvollisuudesta tekee Vuokratieto – 100% puolueettomasti.

Näyttötaakka on vuokranantajalla – omat havainnot eivät ole riittäviä, vaan vahingoista tulee esittää luotettava selvitys, asunnon alku- ja lopputarkatuksissa otettujen valokuvien avulla.

Vuokranantajan on aina ilmoitettava vuokralaiselle kirjallinen erittelysyntyneistä kustannuksista.

Vuokratieto-vuokranhakija-tyytyväinen-vuokralainen

Kiitos kun käytät Digivakuutta

Olemme täällä sinua varten, ja jos sinulla tulee kysyttävää korvauksiin liittyen, tai tarvitset muunlaista apua, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Team Vuokratieto

E-mail: apua@vuokratieto.fi
AsPa: 029 0020 507

Aloita käyttäminen vaikka heti - se on helppoa!

Käyttämiseen tarvitset ainoastaan matkapuhelimesi - käyttäjätilin avaat muutamalla klikkauksella - et tarvitse papereita.